Moonshine van O'Donnell

Nu nieuw in ons assortiment, Moonshine van O'Donnell. Bij O’Donnell Moonshine komen traditie en vernieuwende smaken samen. Deze likeuren worden gebotteld in stijlvolle conserveringspotten, de zogenaamde Mason Jars, net als de gangsters tijdens de Amerikaanse drooglegging. Onze naam komt van de illegaal gedistilleerde "moonshine" en van Spike O’Donnell, de leider van één van de meest spraakmakende moonshine gangs uit Chicago.

In het prille begin hebben de oprichters, August Ullrich en Philip Morsink, moonshine gemaakt in hun gezamenlijke badkuip en hebben het verspreid onder vrienden en kennissen. Sinds 2014 is ons grootste doel om een unieke smaakbeleving te creëren voor jou. Daarom gebruiken we alleen de beste ingrediënten en bottelen we onze Moonshine direct in Berlijn, in originele Mason Jars.

De oorsprong van deze Moonshine ligt in het eerste deel van de 20e eeuw in de Verenigde Staten - de tijd van de drooglegging. In 1919 werd zowel de productie als de verkoop van alcohol verboden, wat desastreuze gevolgen had. De werkloosheid werd gevolgd door criminaliteit en corruptie. De burgers vochten tegen de wet en kwamen in opstand door het illegaal stoken van de drank op boerderijen. Ze verkochten deze drank aan smokkelaars die "bootleggers" werden genoemd en het te serveren in "speakeasy" cafés.

Het consumeren van alcohol hield stand en de smokkelaars of gangs, hadden de controle over de handel. Het gevolg voor de staat was een aanzienlijk verlies aan belastinginkomsten en dus werd de wet uiteindelijk gekanteld door de toenmalige president Roosevelt.

De leider van een van de bendes was Edward "Spike" O'Donnell (1890-1962) - onze naamgenoot. Hij was de leider van de South Side Gang in Chicago en tijdens de Chicago Beer Wars vocht hij bloedige gevechten met zijn tegenstanders. Hoewel Spike een meedogenloze gangster was, was kwaliteit altijd belangrijk voor hem en daarom hield hij vast aan producenten van Duitse afkomst. O'Donnell had geen geweten als het ging om de strijd tegen andere gangsters voor de overmacht op de zwarte alcoholmarkt en bleef een bepalend karakter voor de Roaring Twenties.

In 1925 trok hij zich terug uit de handel na een ernstig ongeval. Daarna heeft de beruchte Al Capone de macht overgenomen. Maar in onze Moonshine geschiedenis leven Spike en de tijd van de drooglegging voort.

In slijterij d'r bij hebben wij de volgende smaken;

Roasted Apple - Aromatische appels verfijnd met zoete geuren van amandelen, vanille en kaneel en nog meer geheime ingrediënten.  Vol van smaak wordt onze "Roasted Apple" door een krachtige scheut Citroensap die kort voor het afvullen wordt toegevoegd. 

Tough Nut - Een zoete verleiding met  hazelnoot en delicate karamel in een perfecte balans, met een smaakpalet van volle nougat en notencrème.  De bijzonder smaak krijgt de 'Tough Nut' door de toevoeging van een vleugje Whisky.

Sticky Toffee - Onze Sticky Toffee is gemaakt door langzaam fijne kristalsuiker te smelten, waardoor het een licht, maar smaakvol karamelaroma krijgt. Bij de smaak denk je meteen aan de favoriete toffees van je grootouders "Werther's Original", maar een shot van deze likeur zouden zelfs je grootouders lekker vinden!

High Proof - 50% Ons puurste product: Driemaal gedestilleerd en gefilterd, onze 'High Proof gaat terug naar de wortels van de 'Moonshine'. De 'High Proof verenigd de Amerikaanse Moonshine Traditie met het Duitse stook vakmanschap. Hij munt uit in een sterk karakter en een glasheldere smaak.

Wild Berry - Deze smaakt als de zomer! Geniet van de verfrissende mix van frambozen, druiven en bramen! De 'Wild Berry' is uniek met zijn vurige rode kleur en zijn fruitige zoetheid. 

Bitter RoseEen mengeling van de zure en bittere smaken van de grapefruit, samen met de fruitige invloeden van de rozenbottel. De mooie rode kleur krijgt de "Bitter Rose" door het donkere vlierbessensiroop. Door de mooie zuren van de grapefruit komen meteen herinneringen boven van het zonnige zuiden. De donkerrode kleur, de geur van citrusvruchten en de zoet-bittere smaak maken de "Bitter Rose" een unieke verleiding.

Macadamia - Harde schil, zachte kern - deze beschrijving past bij geen enkele andere noot beter dan de macadamia. Met zijn zachte, boterige en lichtzoete aroma versterkt deze exotische noot de nuchtere moonshine en maakt er een fijne smaakbelevenis van.

Moonshine van O'Donnell